2-dňový kurz zameraný na poznanie rastlin a núdzové stravovanie v prírode, s prvkami prežitia v prírode. Môžete sa tešiť na prípravu káv, čajov, štiav a sirupov, múky, polievok, placiek, šalátov, syru, ale aj rôzne druhy prípravy mäsa.
- Každá téma obsahuje krátku teoretickú časť spojenú s ukážkou inštruktora a následne váš praktický nácvik.
- Noc je možné stráviť priamo v teréne (outdoor) v stanoch, pod prístreškami, v altánku alebo alternatívne po vlastnej osi, napr. v hotely, vzdialenom 10 min autom.
- Počas kurzu prejdeme aj témamy ako je improvizované zapálenie ohňa, varenie v improvizovaných nádobách, stavba prístrešku, či filtrácia vody.
- Kurz je, čo sa týka presunov, skôr statický, zameraný na poriadne natrénovanie zručností.
Cena 2-dňového kurzu 180€/osoba.
V prípade uzavretej 5 a viac člennej skupiny je cena 160€ na osobu.
- Minimálny počet účastníkov: 4
- Maximálny počet účastníkov: 8
- Kurz prebieha za každého počasia.
- Organizátor si vyhradzuje právo z organizačných alebo bezpečnostných dôvodov kurz zrušiť.
- Detailné informácie o realizácii, mieste stretnutia, zozname doporučenej výstroje, obdržíte mailom po príhlasení sa na kurz.
- Náplň kurzu sa môže líšiť s ohľadom na ročné obdobie alebo miesto konania kurzu.
Výber z tém a činností...
Ukážeme vám ako:
- identifikovať jedlé divoké rastliny.
- správne pripravovať divoké rastliny, aby ste predišli otravám.
- zbierať a konzervovať rastliny.
- ako používať liečivé rastliny v núdzových situáciách.
- praktické zručnosti pre prírodné stravovanie.
- pripraviť improvizované nádoby a príbor.
- pripraviť tábor a oheň na varenie.
Okrem iného si skúsite:
- ochutnať len tepelne upravené časti rastlín
- pripraviť šťavy a sirupy
- pripraviť múku
- skombinovať divo rastúce rastliny so základnými surovinami
- uvariť jednoduché polievky
- upiecť posúchy
- konzervovať mäso
- pripraviť bylinkový syr
- rôzne druhy čajov a „káv“
2-dňový kurz zameraný na poznanie rastlin a núdzové stravovanie v prírode, s prvkami prežitia v prírode. Môžete sa tešiť na prípravu káv, čajov, štiav a sirupov, múky, polievok, placiek, šalátov, syru, ale aj rôzne druhy prípravy mäsa.
- Každá téma obsahuje krátku teoretickú časť spojenú s ukážkou inštruktora a následne váš praktický nácvik.
- Noc je možné stráviť priamo v teréne (outdoor) v stanoch, pod prístreškami, v altánku alebo alternatívne po vlastnej osi, napr. v hotely, vzdialenom 10 min autom.
- Počas kurzu prejdeme aj témamy ako je improvizované zapálenie ohňa, varenie v improvizovaných nádobách, stavba prístrešku, či filtrácia vody.
- Kurz je, čo sa týka presunov, skôr statický, zameraný na poriadne natrénovanie zručností.
Cena 2-dňového kurzu 180€/osoba.
V prípade uzavretej 5 a viac člennej skupiny je cena 160€ na osobu.
- Minimálny počet účastníkov: 4
- Maximálny počet účastníkov: 8
- Kurz prebieha za každého počasia.
- Organizátor si vyhradzuje právo z organizačných alebo bezpečnostných dôvodov kurz zrušiť.
- Detailné informácie o realizácii, mieste stretnutia, zozname doporučenej výstroje, obdržíte mailom po príhlasení sa na kurz.
- Náplň kurzu sa môže líšiť s ohľadom na ročné obdobie alebo miesto konania kurzu.
Pokiaľ potrebujete ďalšie informácie, týkajúce sa organizácie, termínu, či náplni kurzu, napíšte nám:
Trochu motivácie z našej stránky survivor.sk:
Praženica – čo les dal…
Sirup z lesa
Teraz vie…
Sladké kvety na lúke
Slimáky s medvedím cesnakom
Nápoj zo semien žíhľavy
Ako pripravit jedlo z horkých rastlín